چرا دین اسلام و مذهب شیعه را انتخاب کردم ؟ |
در قرآن و سنت ( عترت ) بر گفتگو و به نقد کشیدن اهل کتاب ، به صورتی محترمانه و با تکیه بر مشترکات ( به عنوان مقدمه بحث ) تأکید شده است.
روش مناظره و گفتگو با غیرمسلمانان : سوره نحل ، آیه 125 :
قرآن ، پیروان مذاهب دیگر که حاضر به پذیرش اسلام نشده اند را به نقد می کشد : در سوره البقرة ، آیه 101 :
سوره آل عمران آیه 19 :
دیگر آیاتی که اهل کتاب را نقد می کند : در سوره آل عمران آیه 70 - 71 :
سوره آل عمران ، آیه 99 :
سوره نساء ، آیه 171 :
سوره مائده ، آیه 68 :
سوره بیّنه ، آیه 6 :
و بسیاری آیات دیگر ... در کتاب « الاحتجاج » نوشته ابو منصور احمد بن على طبرسى روایتی آمده است که پیامبر فرمودند : ما مناظره گر و اهل گفتگو هستیم درباره دین خدا ، با زبان هفتاد پیامبر ... الإحتجاج شیخ طبرسی، نشر مرتضى ، مشهد مقدس 1403 هـ ق ، ج 1 ص 15 همچنین مناظره و گفتگوی امام رضا [ علیه السلام ] با علمای اهل کتاب : همان ، ج 2 ص 41 تکیه بر مشترکات ؟ برخی معتقدند که نباید با اهل کتاب (پیروان ادیان آسمانی) مناظره کرد. این افراد به آیاتی از قرآن استناد می کنند ، مثلاً : در سوره عنکبوت ، آیه 46 :
پاسخ ما به این افراد : 1. خود قرآن باورهای نادرست اهل کتاب را به نقد می کشد. آیاتی ارائه شد. 2. در سنت پیامبر و اهل بیت فراوان آمده است که آنان محترمانه با پروان دیگر ادیان گفتگو می کردند. 3. آیه فوق ، 46 سوره عنکبوت می گوید مجادله نکنید ، گر به نیکوترین شیوه . یعنی به نیکوترین صورت مناظره کنید. اما اگر با ستمگران که از سر تعصب حقیقت را نمی پذیرند، برخورد کردید ( مگر کسانى از آنان که ستم کردند... ) تنها و تنها بگویید که ما بر آنچه به ما و شما نازل شده ایمان داریم. ( همین قدر ) یعنی تکیه بر مشترکات ، به عنوان اتمام حجت و حرف آخر (آن هم در مقابل ستمگرانی که حاضر به پذرش حق نیستند.) 4. تکیه بر مشترکات ، علاوه بر اتمام حجت ، می تواند مقدمه بحث هم باشد : در سوره آل عمران ، آیه 64 - 66 :
روشن است که در آیات فوق ، پس از دعوت به اشتراکات ، اهل کتاب را نقد می کند. یعنی تکیه بر اشتراکات ، مقدمه ی بحث است. پس از تکیه بر اشتراکات باید مناظره و گفتگو هم کرد. (به قرینه آیه 46 عنکبوت، اگر اهل کتاب ، ستمگری پیشه کردند و از پذیرش حق سر باز زدند، باز هم همان اشتراکات را به آنان گوشزد کنید.) 5. ما مسلمانان که به اشتراکات میان همه ادیان آسمانی ایمان داریم. خداپرستی ، نبوت و معاد و ... را ما قبول داریم. ما به همه پیامبران و همه کتابهای آسمانی ایمان داریم. این وسط اهل کتاب هستند که حاضر به پذیرش حرف ما نیستند. آنان هستند که پیامبر و کتاب آسمانی ما را نمی پذیرند. پس در زمینه تکیه بر اشتراکات ، وتاهی و تقصیر از ما نیست. بلکه از سوی طرف مقابل (غیر مسلمانان) است. 6. اگر تکیه بر مشترکات کافی است، پس چرا خداوند در قرآن می فرماید که اسلام بر همه ادیان ، اظهار (برتر و غالب) خواهد شد؟؟ (33 توبه / 28 فتح) [ جمعه 92/9/1 ] [ 10:48 صبح ] [ Smuslim ]
[ نظر ]
|
|
[ فالب وبلاگ : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |