چرا دین اسلام و مذهب شیعه را انتخاب کردم ؟ |
بسم الله الرحمن الرحیم چرا در قرآن ، گاهی برای خداوند از ضمیر متکلم و گاهی از ضمیر مخاطب و گاهس از ضمیر غائب استفاده شده است ؟ مگر قرآن سخن خداوند نیست ؟ پس خداوند باید به صورت متکلّم باشد نه مخاطب یا غائب . پاسخ : پاسخ : بله ، خداوند در قرآن به هر صورت مورد بحث قرار گرفته است .
و همچنین گاهی به صورت متکلّم آمده است : و مرا بپرستید که راه مستقیم این است ... گفتار اول : خداوند وجود ِ محض است . همه ی ِ جهان ، تمثیل و تجسیم اراده ی اوست . قرآن میگوید به هر سو که رو کنید ، وجه الله است . پس خداوند می تواند متکلّم باشد و در عین حال مخاطب باشد . متکلم است و مخاطب ، لیکن آنقدر عالی و والامرتبه است ، گویی خارج از ذهن و توهمات بشر است . پس برای خود از ضمیر غائب استفاده میکند ... و این فقط خداوند است که می تواند در آن واحد هم متکلم باشد ، هم مخاطب و هم حاضر و هم غائب . گفتار دوم : الله اسم یک حقیقت است . در واقع نمادی از یک حقیقت . حال این حقیقت واقعیه به واسطه ی یک انسان کامل ( محمد رسول الله ) ، نماد خود را به همگان می شناساند و مظهر خود را به بندگان نشان میدهد . یعنی آن حقیقت که خدا باشد ، « الله » را که مظهر جلال و جمال خود است را به عنوان قبله و مقصد و هدف بندگی معرفی میکند . گفتار سوم : خداوند هم مبدآ هست و هم مقصد . این کلام قرآن است . کسانی که راه را گم کرده اند و یا در میانه ی راه به تردید افتاده اند ، نیازمندی راهنمایی و هدایت اند . خداوند راه را به آنان نشان میدهد گاهی مبدآ و مقصد ( که خودش باشد ) را به آنان می نماید ( از ضمیر غائب استفاده میکند ) و گاهی خود را می نمایاند تا بندگانش با چشم دل او را ببینند که در این جال از ضمیر متکلم استفاده میکند .
گفتار چهارم : کلام جالب آیت الله مکارم شیرازی در این باب که چرا خداوند برخی از آیات را از زبان بندگانش مخصوصاً محمد رسول الله بیان میکند ؟ برای مثال آیه 5 سوره فاتحه الکتاب : ایَّاکَ نَعْبُدُ وَ إِیَّاکَ نَسْتَعِینُ اینجا سر آغازى است براى نیازهاى بنده و تقاضاهاى او از خدا، و در حقیقت لحن سخن از اینجا عوض مىشود، زیرا آیات قبل حمد و ثناى پروردگار و اظهار ایمان به ذات پاک او و اعتراف به روز قیامت بود. اما از اینجا گویى" بنده" با این پایه محکم عقیدتى و معرفت و شناخت پروردگار، خود را در حضور او، و در برابر ذات پاکش مىبیند، او را مخاطب ساخته نخست از عبودیت خویش در برابر او، و سپس از امدادها و کمکهاى او سخن مىگوید:" تنها ترا مىپرستم و تنها از تو یارى مىجویم" إِیَّاکَ نَعْبُدُ وَ إِیَّاکَ نَسْتَعِین کلمه کلیدی : چرا خداوند برای خود از ضمیر غائب - او - استفاده کرده است ؟ چرا خداوند به صورت سوم شخص در قران بیان شده است ؟ [ شنبه 92/2/14 ] [ 7:59 عصر ] [ Smuslim ]
[ نظر ]
|
|
[ فالب وبلاگ : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |